💡 Svet Rasvete // Moderna Rasveta na JEDNOM mestu 💡

Shop

Isporuka i načini plaćanja

RGB Light pruža uslugu isporuke samostalno ili preko svojih podizvođača koje angažuje po ugovoru. RGB Light zadržava pravo da zaključi ugovor s različitim kurirskim i dostavnim službama uz uslov da kvalitet usluge isporuke ostane identičan i odgovara RGB Light standardima.

RGB Light će robu iz potvrđene narudžbine predati kurirskoj službi u roku od 5 (pet) radnih dana. Subote, nedelji i neradni praznici se ne računaju kao radni dani.

Krajnji termin isporuke će zavisti od kurirske službe što je izvan kontrole kompanije RGB Light.

Usluga isporuke ne vrši se nedeljom i praznicima, kao ni ostalim neradnim danima.

Proizvodi predviđeni za isporuku biće isporučeni na adresu navedenu prilikom prijema narudžbine usluge.

Prilaz objektu mora biti slobodan, u suprotnom se isporuka vrši do najbliže tačke na kojoj je moguć istovar. U slučaju isporuke do prostorije kod kupca, Kupac je dužan da unese proizvode bez obzira na sprat i raspoloživosti lifta.

Pre nego što se odluči za uslugu isporuke, Kupac je dužan da sa svoje strane proveri mogućnost prilaska kamiona ili vozila za isporuku adresi isporuke. Ako je prilaz adresi isporuke otežan (zabranjen pristup teretnim vozilima, neodgovarajuća širina, nosivost…), isporuka neće biti moguća.

Isporuka se vrši na području Republike Srbije sa poštanskim brojevima od 11000 do 37999.

Isporuka se vrši na adresu navedenu u Narudžbini. Naručena roba biće sortirana/složena tako da se uobičajenim pretovarom u prevozu ne može oštetiti.

Da bi se potvrdio termin isporuke, kurir/isporučilac telefonski će kontaktirati kupca pre dogovorenog termina isporuke za područja širom Republike Srbije.

Odgovornosti Kupca su sledeće:

  • Potrebno je obezbediti da punoletna osoba bude prisutna prilikom preuzimanja proizvoda na adresi isporuke navedenoj u Narudžbini.
  • Potrebno je proveriti veličinu proizvoda kako bi se obezbedilo da na adresi isporuke ima dovoljno prostora za prijem proizvoda (npr. širina i visina vrata). Takođe je važno da se obezbedi slobodan pristup adresi na koju se vrši isporuka.
  • Prilikom isporuke, Kupac je obavezan da proveri u kakvom je stanju pakovanje te da li je isporučen tačan broj pakovanja. Po izvršenoj isporuci, Kupac je obavezan da potpiše potvrdu o preuzimanju (dostavnicu) kojom se potvrđuje: (1) da je Narudžbina isporučena, (2) broj isporučenih pakovanja i (3) da su proizvodi isporučeni bez vidljivih oštećenja pakovanja, kao i da li je zadovoljan primljenom uslugom.

Ako Kupac odbije da potpiše potvrdu o preuzimanju a primi robu, isporuka će se smatrati primljenom u ispravnom stanju. Ako se isporuka ne može izvršiti zbog neadekvatnog∕nedovoljnog prilaza ili pristupa adresi za isporuku, ili u slučaju da na adresi za isporuku nema nikoga (punoletnog) za preuzimanje proizvoda, proizvodi se ne ostavljaju na toj adresi, već će dostavna∕kurirska služba ponovo pokušati isporuku. Ako Kupac u dva pokušaja ne preuzme proizvode, smatra se da je odustao od preuzimanja.

Ako iz bilo kojeg razloga Kupac nije bio dostupan u ugovorenom terminu na adresi isporuke ili na telefonskom broju koji je ostavio, kompanija RGB Light ne preuzima odgovornost za neispunjenje ugovorenog∕usaglašenog termina isporuke. U slučaju da se isporuka ne izvrši ni nakon drugog pokušaja, proizvodi će se vratiti u RGB Light, a termin isporuke biće otkazan. Tada Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode. U tom slučaju, Kupac snosi prevozne troškove vraćanja proizvoda u RGB Light. Za vraćanje proizvoda Kupac je dužan da kontaktira s RGB Light Odeljenjem za kupce imejlom, ili pozivom na broj telefona 065 472 42 10 od 9 do 15 sati svakog radnog dana.

Naknada za uslugu isporuke iskazana je na Narudžbini usluge i obračunava se u skladu s težinom pakovanja u Narudžbini, dimenzijama, kao i adresom isporuke.

Kupac je dužan da prilikom preuzimanja Narudžbine odmah proveri broj pakovanja i ustanovi eventualna oštećenja.

Ako se ustanovi da neki proizvodi nedostaju ili su oštećeni u trenutku preuzimanja, to se mora naznačiti na potvrdi o preuzimanju (dostavnici) kurirske/dostavne službe.

Proizvodi koji nedostaju, naknadno će biti isporučeni bez naknade u najkraćem mogućem roku; isto važi i ako se Kupcu isporuči oštećen proizvod.

Ako zbog nepotpunih informacija o adresi za prijem isporuke ili ometanog pristupa isporuka ne bude moguća ili bude otežana, isporuka će se obustaviti, a proizvodi će biti vraćeni kompaniji RGB Light, o čemu će Kupac biti obavešten.

Isporuka se može obustaviti i iz razloga više sile, događaja, radnje ili okolnosti koje se nisu mogle predvideti, uključujući sledeće a ne ograničavajući se na to: prirodne i elementarne nepogode, zatvorene saobraćajnice zbog vremenskih nepogoda, ili dolaska stranih delegacija, oštećenja ili radovi na putu, objektu ili instalacijama, demonstracije ili okupljanja. U tom slučaju RGB Light će uložiti sav trud da pravovremeno kontaktira s kupcem i ugovori drugi termin isporuke.

Proizvodi će biti pakovani tako da se rukovanjem ne mogu oštetiti.

Ugovor se smatra zaključenim pošto Kupac naruči određene proizvode, odnosno primi putem imejla potvrdu o Narudžbini. U Narudžbinu spada i popunjavanje onlajn/elektronskog obrasca koji Kupac popunjava i šalje Prodavcu radi kupovine proizvoda i usluga.

RGB Light će učiniti sve da isporuči kupljene proizvode u terminu usaglašenom onlajn odnosno telefonom, u zavisnosti od stanja zaliha i adrese za isporuku.

Proizvode isporučujemo najkasnije 30 radnih dana na odabranu adresu isporuke.

Nedelje, praznici i ostali neradni dani ne računaju se u rok isporuke.

Kupac ima mogućnost da otkaže uslugu isporuke u bilo kom trenutku, pozivom na telefonski broj Kontakt centra RGB Light Odeljenja za kupce: 065 472 42 10 od 9 do 15 sati radnim danima.

Ako je usluga isporuke otkazana pre nego što proizvodi napuste RGB Light d.o.o., Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa za proizvode i isporuku.

Ako je Narudžbina usluge dostave otkazana pre nego što su proizvodi napustili magacine RGB Light d.o.o., Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa za proizvode i isporuku.

Ako se Narudžbina otkaže pošto proizvodi napuste magacine RGB Light d.o.o., Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode, ali u tom slučaju Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda u RGB Light d.o.o. Za bliža obaveštenja o ovim uslovima, vidi i prethodne sekcije Uslova i odredaba.

  1.  Plaćanje platnim karticama prilikom Internet kupovine
    Svoju online narudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, EC/MC ili Maestro platnu karticu. Potrebno je da izaberete način plaćanja Visa, Master ili Maestro, a onda ćete biti usmereni na 3D Secure stranu banke, gde ćete uneti Vaše podatke i pratiti dalja uputstva. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko našeg sajta u obavezi je da ispuni sledeće uslove:

Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Srbije i isključivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu.
Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

2. Plaćanje preko računa prilikom Internet kupovine
Svoju narudžbu možete platiti direktnom uplatom na naš račun. Narudžbenicu sa uputstvima za uplatu izabranih proizvoda dobićete na e-mail koji ste uneli prilikom registracije. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Srbije, ili putem interneta ako imate internet pristup svom računu (web banking).

3. Plaćanje pouzećem (plaćanje prilikom isporuke robe)
Kod plaćanja pouzećem, naručenu robu plaćate gotovinom prilikom isporuke samo ukoliko je roba na stanju ili na akciji.

 

Zaštita prilikom plaćanja putem interneta – Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prenos preko interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korišćenjem SSL protokola i PKI sistema. Podaci o platnoj kartici ni u jednom trenutku nisu dostupni našem sistemu.

Lista želja 0
Otvori listu želja Nastavi kupovinu